Flying bat in a marquee
MOMOK The Movie 2009..MOMOK..Jangan Panggil Aku 2011..MOMOK Jangan Cari Pasal 2012..."Rumah Sewa RM50"-2014!!.."DIA" 21 May 2015!!.

HTML for marquees

Monday, January 4, 2010

Ujibakat Filem "MOMOK..Jangan Panggil Aku"

Ujibakat untuk filem MOMOK..Jangan Panggil Aku. Galaksi Seni Sdn.Bhd. akan menerbitkan filem keduanya berjudul "MOMOK..Jangan Panggil Aku." (MJPA). Filem MJPA dijangka akan memulakan penggambaran selewat-lewatnya pada pertengahan bulan March 2010. MJPA bukanlah filem kesinambungan kepada filem MOMOK The Movie. Genre MJPA lebih menyeramkan dan berlokasikan tempat kejadian sebenar di Lebuhraya Karak, Bentong , Lancang, Kuantan, Kg. Tanjung Medang, Kg. Pulau Rusa dan bandar diRaja, Pekan, Pahang. Dengan `Tagline'.... "Misteri Tidak Boleh Dicari...IaNya Terjadi' jelas menunjukkan MJPA lebih serius dari segi penceritaannya kali ini..Antara nama-nama pelakon yang dicadangkan membintangi filem ini ialah Julia Zieglar, Zahida Rafiq, Ariff S.Shamsudin, Jalil Hamid, Dato' Seniwati Sarimah , Azzarima Elite dan Rafi Khan. Beberapa pelakon baru dari Sabah, Sarawak, Singapura dan Negara Brunei Darussalam akan turut diperkenalkan..Filem ini bakal diarahkan oleh M.Jamil. Galaksi Seni Sdn.Bhd kini sedang berharap untuk mencungkil mereka-mereka yang berbakat untuk memegang beberapa watak bagi filem ini.

Wanita berumur 18-30'an
wanita berketurunan Melayu, Cina, India layak memohon dengan syarat fasih berbahasa kebangsaan.
Mempunyai ketinggian sekurang-kurangnya 5 kaki
Bertubuh langsing dan berambut panjang.
Mereka yang berasal dari Sabah, Sarawak dan Brunei digalakkan menghadiri ujibakat ini.

Sila datang dengan membawa bersama photo berukuran poskad ke alamat:

Galaksi Seni Sdn. BhdN0. 18-1, Jalan Bukit Setiawangsa,
Taman Setiawangsa,54200 Kuala Lumpur Tarikh: 13, 14, 15 Januari 2010
Waktu: 2:00 - 7:00 petang.
Untuk sebarang pertanyaan sila emailkan ke
galaxyseni@yahoo.com atau
telefon 03-42574858.

Harap maklum

Sinopsis


MOMOK- Jangan Panggil Aku…


Kassim menerima panggilan dari rakan lama sekolejnya, Faizal, untuk menjemput beliau ke majlis kendurinya di Kampung Pulau Rusa, Pekan Pahang. Kassim bersama rakannya, Qaseh, seorang novelis cerita-cerita seram dan Ramli menerima jemputan Faizal dan bertolak dari Bandaraya ke Pahang dengan menaiki sebuah kenderaan.

Sepanjang perjalanan ke Pahang untuk menghadiri majlis kenduri Faizal, Qaseh memulakan cerita-cerita seram yang di alaminya termasuk dari kisah seram yang dari novel seram yang bakal diterbitkan nanti. Bermula dengan cerita Hantu Raya, Polong dan Saka cerita-cerita seram ini telah di selang selikan dengan insiden seram yang benar-benar berlaku.

Kebosanan dalam perjalanan bertukar menjadi satu perjalanan yang menimbulkan rasa seram. Mereka terserempak dengan realiti cerita seram di lebuhraya apabila berselisih dengan kereta yang tidak berpemandu.Mereka juga telah melanggar imej misteri yang membuat mereka terpaksa membuat laporan di Balai Polis. Mereka bertambah bingung apabila pihak polis memberitahu terdapat 5 aduan yang sama tetapi tidak menemui tubuh yang dilanggar. Di tengah perjalanan mereka turut menumpangkan seorang gadis yang bernama Ita dan seorang lelaki tua yang hanya dipanggil Pak Long. Tujuan mereka bertiga menumpangkan Ita dan Pak Long adalah bertujuan untuk menemankan mereka yang ketakutan dalam perjalanan memandu. Namun kehadiran Pak Long dan Ita telah menambahkan curiga kepada mereka bertiga. Mereka telah menurunkan Ita di sebuah rumah yang berhampiran dengan kawasan perkuburan manakala Pak Long akhirnya menemankan rakan bertiga ini untuk menuju ke destinasi mereka di Pahang. Setelah di desak oleh Qaseh, Pak Long turut menceritakan cerita seram kepada Qaseh sebagai bahan novelnya.

Dalam perjalanan Faizal, Kassim sekali lagi menerima panggilan dari Faizal dan menyuruh beliau segera untuk sampai ke kampungnya. Mereka bertiga sedikit kehairanan dengan sikap Faizal yang menyuruh mereka segera sampai walaupun majlis diadakan lewat pagi. Insiden menyeramkan muncul ketika mereka berhenti rehat di sebuah gerai di tepi lebuhraya yang mereka lalui.


Mereka sampai ke kampung Pulau Rusa Pahang menjelang subuh dan tercari-cari simpang ke rumah Faizal ketika itu mereka telah diganggu `hantu’ yang mengakibatkan Kassim dan Ramli pengsan . Hanya Qaseh yang agak berani dan cuba merakamkan imej ‘hantu’ dengan lensa kameranya. Pak Long juga telah ghaib entah ke mana. Menjelang pagi mereka terus mencari simpang ke rumah Faizal. Mereka berjumpa faizal di simpang jalan dan faizal telah menunjukkan arah ke rumahnya..namun apabila mereka sampai ke rumah Faizal satu misteri telah terungkap…misteri yang mengakhiri destinasi Kassim, Ramli dan Qaseh. Siapakah Ita, Pak Long dan Faizal yang sebenarnya…..saksikanlah cerita seram selanjutnya dengan menonton MOMOK… Jangan Panggil Aku……

No comments: