Flying bat in a marquee
MOMOK The Movie 2009..MOMOK..Jangan Panggil Aku 2011..MOMOK Jangan Cari Pasal 2012..."Rumah Sewa RM50"-2014!!.."DIA" 21 May 2015!!.

HTML for marquees

Friday, May 7, 2010

" How long should you try? Until" - Hanya jauhari mengenal manikam.Pasti ada yang tertanya-tanya status perancangan pembikinan filem "Momok..Jangan Panggil Aku" Sebenarnya kami sendiri tertanya-tanya? Kenapa susah sangat nak buat filem di tanahair sendiri? Dana telah diberikan oleh kerajaan, Finas, SME Bank dan BSN adalah pemegang amanah dana..Tetapi perlaksanaan agihan dana lebih teruk dari Ah Long. Momok The Movie yang telah memperlihatkan potensi dan kejayaan masih dianggap oleh Finas dan bank sebagai kurang layak untuk mendapat bantuan seterusnya. Kami adalah karyawan yang ikhlas dan telus dalam memperkembangkan karya demi pembangunan industri seni tanahair. Janganlah kami diajak berpolitiking. Kami ingin sama-sama menyahut semangat 1 Malaysia -“Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan” yang dilaungkan oleh PM kita.

Statusnya sekarang, masih merayu pihak bank, Finas dan pak-pak menteri untuk membantu. Tapi sehingga sekaranglah dan hampir 7 bulan ada jawapan yang menghampakan dan ada soalan yang terus tidak dilayan langsung. Namun terpaksalah kami tunggu juga. Harap-harap pihak Finas dan kementerian yang terbabit dapat bagi jawapan yang telus sebelum kami juga terpaksa menyiarkan bukti kronologi apa sebenarnya yang terjadi kepada umum.

Kami akan teruskan usaha pembikinan filem ini. Rezeki ditentukan DIA. Sememangnya kami adalah golongan pembikin filem yang serius dan bukan dari golongan kroni, kontraktor, tauke sayur, tauke ikan dan tauke khinzir yang mudah dari karyawan filem sendiri mendapat kemudahan dana ini. KAMI ADALAH KARYAWAN yang berada dalam industri ini sejak era Lagenda Tan Sri P.Ramlee- kegemilangan filem Melayu di Jalan Ampas, Singapura.

Bangkai gajah tak boleh disorok. Kebenaran lambat laun akan diketahui umum. Kepada mereka yang senasib dan serius dalam industri ini..."hanya Jauhari mengenal manikam" Harapan kami agar pihak yang benar berkuasa dapat menjengok akan masaalah ini.

“How long should you try? Until. ” —Jim Rohn, author, business coach, motivational speaker.

No comments: