Flying bat in a marquee
MOMOK The Movie 2009..MOMOK..Jangan Panggil Aku 2011..MOMOK Jangan Cari Pasal 2012..."Rumah Sewa RM50"-2014!!.."DIA" 21 May 2015!!.

HTML for marquees

Wednesday, September 18, 2013

'Magic' Air Zam-Zam

Umum mengetahui, khususnya kepada mereka yang beragama Islam, khasiat Air Zam-Zam. Namun saya ingin menceritakan 'magic' air zam-zam yang berlaku ke atas diri saya baru-baru ini.
 Alhamdulillah, saya dan anak gadis saya, sarah, berkesempatan untuk menjadi tetamu Allah dan menunai ibadah umrah sebelum bulan puasa tahun ini (2013). Dipendekkan cerita, ketika berada di sana, saya diserang penyakit sendi yang kronik dan migraine, penyakit yang memang lama saya hidapi.
 Selepas berada beberapa hari di Madinah, saya ke Mekah untuk menunaikan Ibadah Umrah. Ketika berada di Mekah penyakit yang saya hidapi benar-benar menggangu proses ibadah saya.
Namun pada suatu hari, ketika berada di dalam Masjidil-Haram, Makkah Al-Mukarammah, saya berdoa dan bermohon kepada Allah SWT supaya penyakit yang saya hidapi ini sembuh dan berupaya smemaksimumkan ibadah umrah dan lain ibadah. Selesai solat hajat, hati saya tergerak menuju ke tong minuman air zam-zam yang sememang terdapat banyak di sudut dalam masjid.
 Setelah puas minum beberapa gelas air zam-zam, saya menuang sedikit air zam-zam di telapak tangan saya dan menyapu si bahagian kepala, anggota badan sehingga ke hujung jari. Selang beberapa minit kemudian, berkat air zam-zam dan kuasa Allah SWT, penyakit yang saya hidapi selama ini beransur-ansur pulih. Alhamdulillah.
 Namun baru-baru ini, ketika berada dalam bilek air di rumah saya, saya mengalami pening yang luar biasa dan kaki kanan saya hilang upaya. saya hampir terjatuh dalam bilek air, namun saya bernasib baik kerana sempat berpaut pada sinki.Saya terus mengambil wuduk dan mengesot keluar dan mengerjakan solat solat secara duduk. Hati saya benar-benar merasa takut dan berdoa semoga dilindungi dari dugaan Nya. Tergerak hati saya untuk memanggil anak saya untuk telefon ambulan  ke hospital.Inilah kali pertama dalam hidup saya diserang sakit sebegini.
 Tiba-tiba sekali lagi saya teringatkan air zam-zam yang saya bawa balik dari Mekah dulu. Saya segera mengesot ke peti sejuk dalam bilek saya dan mengambil air zam-zam yang saya telah asingkan dalam botol minuman kecil. Selepas membaca bismillah.., berselawat dan membaca doa-doa tertentu, saya meminum air tersebut dan menyapu di kepala dan seluruh anggota badan seperti mana yang pernah saya lakukan di dalam Masjidil-Haram dulu. Alhamdulillah. berkat air zam-zam dan kuasa Allah SWT, penyakit saya terus beransur hilang. Allahu Akhbar..Allahu Akhbar..Allahu Akhbar.
 Walaupun saya sering terlibat dalam pembikinan filem Seram dan pernah diganggu 'Momok' dan kejadian misteri, saya tidak pernah merasa takut. Namun kejadian yang menimpa saya ketika berada di dalam Masjidil-Haram dan di rumah saya benar-benar menginsafkan saya betapa besar dan Agungnya kuasa Allah.
 


No comments: