Flying bat in a marquee
MOMOK The Movie 2009..MOMOK..Jangan Panggil Aku 2011..MOMOK Jangan Cari Pasal 2012..."Rumah Sewa RM50"-2014!!.."DIA" 21 May 2015!!.

HTML for marquees

Saturday, June 20, 2009

Hanis Zalikha mengarang penulisan berpantun

Hello everyone *skema. Haha first of all, have you guys seens this exciting teaser for Momok The Movie?! If you have'nt you should try it! But please don't watch it alone. Nanti mengigau, malu (kisah benar).




You might be wondering mana Mawar Bunian? Well, nak tengok kena lah pergi panggung wayang berhampiran anda (-_-") Sungguh hard sell ya. Haha.



Okay sejujurnya, cerita ini pernah keluar dalam bentuk VCD satu ketika dahulu, masa itu I kecil masih tidur buai, ceh takde ah, sengaja nak perasan muda. Tapi we were quite young la kan masa VCD seram Momok keluar. IT WAS MY FAVOURITE LOCAL HORROR STORY EVER. Kalah cerita-cerita hantu yang berbajet besar waktu ketika itu. Seingat I masa tuh, I suruh semua orang beli VCD tuh sebab best sangat. I macam terpegun sebab from what I see, bajet diorang rendah tapi boleh seram juga. Yelah tengok lah Aziz Satar jadi hantu pun pakai selimut apa je. Tapi cara dia tangkap expression tuh sumpah tak boleh blah. Seram gila. Sampai sekarang perkataan "Mee Calong" ke ape tah, sentiasa menakutkan I serta adik-adik. I tatau lah the exact mee punya nama, tapi my mom kata dia macam Mee Jawa atau Mee Rojak. Sedap oh. Tapi dalam cerita itu tak sedap, sebab mee dia guna ulat, pastu kuah dia takde langsung macam kuah rojak tsk.



And satu pantun yang Hanis akan ingat sampai bila ialah:



Kelip-kelip ku sangka api,


Jika api di mana panasnya,


Hilang ghaib ku sangka mati,


Kalau mati di mana kuburnya?




Lawak doh kalau dengar je pantun ni masa VCD pasang, semua lari bersepah nak duduk dalam selimut depan TV. Yang dalam toilet terus lari keluar sambil jerit. Ngok gila haha. Takut, tapi nak tengok juga. Siap ulang balik kalau dah habis. Sampai panas pemain VCD. Haha pemain VCD. Lama dah tak dengar perkataan tuh.




Tapi untuk filem Momok The Movie, banyak dah diolah untuk lebih seram. Nantikan Mawar Bunian si rambut gerbang di pawagam. Weh I cuak. I tak pernah tengok muka sendiri besar-besar. Ceit.



Yang benar, Hanis Zalikha

9 comments:

kuizikel said...

sedang menunggu bila nak raya ..hehehehhehe

una210 said...

haha,,hanis,,,
i x pernah tgk cite tuh,,even x pernah pon dgr title cite tuh,,
dat means,,,i nih muda dr u la kn although umo same,,huhuhu

njat tun said...

eh pantun tu ade dlm lagu imran ajmain lah.
haha

cujen said...

betol2...saya pun suka drama momok tu dulu..beria2 beli vcd..huhu..best2... tak sabonye nak tggu momok the movie

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Hantu dye cun.Hahaha...

eJAI said...

nape tayang 1 syawal? Bukankah 1 syawal bulan mulia untuk meraikan kemenangan umat Islam. Saya rase agak kontroversi jika ia ditayangkan pd tarikh tsebut...Kontroversi kerana ini adalah filem hantu.Jika filem genre lain mungkin org xkisah.

Apapun, sy sekadar btanya dan memberi pendapat....

manisz said...

sekadar nak membuat pembetulan, mee calong itu adalah makanan org pantai timur, mostly org Terengganu.. dia bukanlah mcm mee jawa atau mee rojak.. dia adalah mcam mee sup, ingredients adalah bebola daging atau pun keropok lekor yang dibuat jadik bebola.. then tmbah sikit lada solok..

but series lah, saya tk penah tengok citer ni masa dia kuar VCD but sis did watch..

yerlah, why keluar time raya yerk? mcm tak sesuai plak dgn bulan mulia tu.. :-)

Hanis Zalikha said...

kuizikel: pergh saya sungguh sabar sebab belum ganti puasa heh.


una210: haha mungkin.


njat tun: serious? tak pernah dengar. lagu apa eh?


cujen: kaaaaaan! i sukaa gila.


Mohd Fakhrurazi Jamaludin: pontianak dia tip top, nanti you tengok.


eJAI: bulan yang mulia adalah bulan ramadhan. bulan syawal adalah bulan kemenangan. dan bulan di mana semua syaiton dan hantu ke jembalang dilepaskan. momok the movie pun dilepaskan (ditayangkan) hehe :P


manisz: oh haha thanks! bila you cakap macam tuh, teringat mee baso. oh rasanya tak pernah timbul kontroversi tarikh 1syawal tuh. selama ini movie-movie lain (tak kira genre, termasuk filem seram) elok je rasanya. hmm.

MELanies said...

alamak, ada pantun. tapi takut pantun i tak lepas plak kat sini.hikhik.

all the best hanis.