Flying bat in a marquee
MOMOK The Movie 2009..MOMOK..Jangan Panggil Aku 2011..MOMOK Jangan Cari Pasal 2012..."Rumah Sewa RM50"-2014!!.."DIA" 21 May 2015!!.

HTML for marquees

Sunday, June 16, 2013

Merancang strategi Tayangan filem Rumah Sewa RM50 dan filem baru...

 
Galaksi Seni Sdn.Bhd (GSSB) kini sedang merancang strategi tayangan filem Rumah Sewa RM50 yang dijangka tayangan umumnya selewat-lewatnya penghujung tahun 2013 ini. Perkara ini tidak dapat dielekkkan bagi mematuhu prosedur yang telah ditetapkan oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS). GSSB akan membentuk team pemasaran sebelum 15 Julai ini bagi menyelaraskan strategi pemasaran filem ini di seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura. Rumah Sewa RM50 yang dijayakan oleh M.Jamil, Delimawati (Hantu Mak Limah), Raji Simran dan ramai lagi bakat baru ini akan menemui penonton di 70 pawagam.

Dalam pada itu, GSSB juga merancang untuk menerbitkan filem ke 5 mereka pada penhujung tahun ini. Filem genre komedi seram ini akan berlokasikan di negeri sebelah utara pula dan akan dibarisi beberapa pelakon popular dan bakat baru. Kepada mereka yang berminat, sila hubungi Puan Sheila di talian: 03-42574858/016-645328 atau email biodata beserta photo berukuran poskad ke galaksiseni@yahoo.com. Terima kasih atas sokongan yang diberikan.

“RUMAH SEWA RM50 … KAU TIDAK AKAN MAMPU BERTAHAN WALAU PUN SEMALAMAN!

Sinopsis

Berdasarkan kisah benar kejadian seram dan misteri di sebuah  rumah yang di sewa dengan kadar RM50 yang terletak di Seksyen 2, S.Alam Selangor. Rumah tersebut begitu popular di kalangan bekas penuntut Uitm di sekitar tahun 80’an dan 90’an.
Mengisahkan tentang sekumpulan 5 sahabat sekerja Wan, MJ, Cassandra, Raji dan Hazel yang mencari rumah sewa. Mereka gembira kerana berjaya mendapatkan rumah sewa dalam waktu singkat walaupun rumah tersebut terletak jauh sedikit dari hiruk pikuk bandar. Tapi yang paling penting, rumah sewa tersebut amatlah murah. Tanpa berfikir panjang, mereka bersetuju untuk menyewa rumah tersebut walaupun Tuan Rumah telah menceritakan perihal rumah tersebut kepada mereka. Semasa mengemas rumah sewa baru mereka, ada di antara 5 sahabat dengan tidak sengaja telah membebaskan ‘roh’ yang telah lama menghuni rumah tersebut. Saat  mereka mula menghuni  rumah tersebut,  Cassandra telah dirasuk. Semasa mereka mencari punca perkara itu berlaku, Hazel dan Raji pula menghilang secara tiba-tiba. Wan dan MJ buntu mencari punca semua peristiwa itu terjadi sehingga menyebabkan Wan mengambil keputusan untuk meninggalkan rumah tersebut. Walau bagaimanapun, Wan kembali untuk menolong MJ atas dasar persahabatan. Pelbagai peristiwa pelik dan menyeramkan berlaku malam itu. Mampukah MJ dan Wan bertahan sepanjang malam itu sementara menunggu pagi untuk mendapatkan bantuan? Ke mana Hazel dan Raji menghilang? Bagaimana pula dengan Cassandra? Dapatkah MJ dan Wan menyelamatkan diri dan rakan-rakan mereka? Sama-sama kita dapatkan jawapannya di dalam “RUMAH SEWA RM50… KAU TDAK AKAN MAMPU BERTAHAN WALAU PUN SEMALAMAN! “ sebuah karya suspen triller arahan M.Jamil…

No comments: